Bomonti - % 100 Malt , % 100 Efsane

SADECE GÜÇLÜLER AYAKTA KALIR !

3.10.11

Oktoberfest İstanbul 2011

Almanların meşhur bira festivali İstanbul'da!

Almanların 200 yıllık büyük geleneği Oktoberfest, KafePi Group ve Pepe Events'in ortak çalışmasıyla İstanbul'da! Her yıl yaklaşık 6 milyon kişiyi ağırlayan, bira içmeyi daha keyifli hale getiren, birayı sevdiren festival 9 Ekim'de Parkorman, İstanbul’da!

Oktoberfest İstanbul, Türkiye’de satışı yapılan bütün biraların aynı yerde toplanacağı ilk etkinlik olacak. Oktoberfest İstanbul öğrenciden, çalışana; yaşlıdan gence herkesin doyasıya bira içebileceği bir festival olacak.

Bu festivalin amacı Türkiye'deki bira kültürünü artırmak ve herkesin her markadan biranın tadına bakabilmesine olanak sağlayabilmektir. Bu sebeple Türkiye'de satışı yapılan bütün biralar festivalde olacak ve bütün biralar 5 Lira olacak.

Sen de 9 Ekim'de Parkorman’da ol, eğlenceyi kaçırma!


09 Ekim Pazar, 14:00 - 10 Ekim, 00:00
Bilet Fiyatları:
Öğrenci: 15 TL
Tam: 25 TL
FESTİVAL PROGRAMI:

16:00 Bayerische Volksmusikgruppe
17:30 Can Bonomo
19:30 Multitap
21:00 Bayerische Volksmusikgruppe
22:00 Fiddler's Green


OKTOBERFEST; TARİHİ BİRA FESTİVALİ

 Günümüzde çoğu Avrupa ve Amerika'da olmak üzere düzenlenen Oktoberfest bira festivalleri Türkiye'de çeşitli kuruluşların sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.Fakat Oktoberfest denildiğinde daha çok Münih'te düzenlenen festival akla gelmektedir.



Dünyanın en büyük bira festivali olan Oktoberfest, eylül ayının ortalarında bir gece yarısı başlar ve ekim ayının ilk pazar günü sona erer.Festival süresince büyük bir tüketim gerçekleşir.Örneğin; 1994'de yapılan festivalde 5 milyon litre bira, 60 öküz,750 bin tavuk,65 bin domuz budu tüketilmiştir.


Oktoberfest'in kelime anlamı " Ekim Festivali".Festivalin ana teması bira.Buna Bavyera müziği ve dansı eşlik ediyor.Bu arada bir panayırda bulunması gereken her türlü eğlence de mevcut.Dönmedolaplar, atlıkarıncalar, artık aklınıza ne gelirse.Ama işin aslı hep bira.Dönmedolaptaki insanlardan çok "Oktoberfest" sanki " Bira, biraz daha bira! "sloganı etrafta dönmekte.


Münih'te ilk Oktoberfest 1810 yılında yapılmış.Bundan tam 201 yıl önce.Veliaht Prens Ludwig'le, Prenses Therese von Sachsen-Hildurghausen evlendiklerinde bir şölen düzenlenmiş.Buraya kadar normal.Gelecekte Bavyera kralı olacak kişinin büyük bir eğlenceyle kutlaması doğal. Doğal olmayan, daha doğrusu gerekçesi pek anlaşılamayan ise , bu eğlencenin Münih'te her yıl giderek büyüyen bir alanda,artan sayıda insanla kutlanması.Her milletten insan bu festival için Almanya'ya akın ediyor..Maksat ne kadar bira ve eğlence de olsa , kutlamaya katılan herkes , aslında 201 yıl önceki bir kutlamayı devam ettiriyorlar.


Oktoberfest'in en büyük özelliklerinden biri de her sınıftan halka açık olmasıdır.. İşçi,öğrenci,emekli herkes bu festivalde buluşur ve günümüzün sınıfsal eğlence ayrımına bir meydan okumada bulunur..Kısacası, sınıfsal ayrımların olmadığı,eğlencenin ve biranın baş döndürdüğü harika bir festival..


Bomonti, keyifli bir festival olmasını diler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder