Bomonti - % 100 Malt , % 100 Efsane

SADECE GÜÇLÜLER AYAKTA KALIR !

26.9.11

Biracılıkta Bazı Önemli Tarihler

M.Ö 4300 yılına air biracılığı gösteren Babil tabletleri bulunmuştur.
M.Ö 1600 yılına ait biranın sağlık açısından 100 reçetesini gösteren bir metin bulunmuştur.
1200 yılında bira Almanya , Avusturya , İngiltere'de ciddi ticari iş omuştur.
1420 yılında Almanya'da Lager tip bira yapılmaya başlanmıştır.
1502 yılında Cristof Colomb, Amerika'da mısır ve ağaç özünden yapılmış doğal yerli birası içmiştir.
1512 yılı, bira standardının ortaya çıktığı yıl olmuştur.Yasayla (Almanya) biranın su,arpa maltı,buğday maltı,  şerbetçiotundan yapıldığını belirtmiştir.Yasa , " Biranın Saflığı Yasası" olarak bilinmektedir.
1602 yılında Dr.Alexanders Novell , biranın tıpalanmış cam şişelerde saklanırsa daha fazla dayanacağını göstermiştir.
1620 yılı Amerika'ya İngilizlerin göçüyle birlikte , biranın Amerika'ya (Amerikan yerlilerinin kendilerine özgü biralarını bir kenara bırakırsak ) girdiği yıl olmuştur.
1623 yılında Amerika'da ilk bira üretimi gerçekleşmiştir.
1786 Amerika'da en eski yaşayan bira imalathanesinin kurulduğu yıldır.
1840 yılında Alman göçmenler alt fermantasyon birasını ABD'ye götürmüşlerdir.
1842 yılında Bohemya bölgesinde, Pilsen kasabasında ilk açık,altın renkli lager üretilmiştir.Kasaba 1295'ten bu yana Kral Wenceslas'tan aldığı bira lisansına sahiptir.
1850'lerde Alman göçmenlerle Amerika'da lager tipi bira yaygınlaşmaya başlamıştır.
1876 yılında Louis Pasteur'ün fermantasyon üzerine çalışmaları yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder